2015. október 31.

Dorothy Blog Award ~ A halál madara

Sziasztok!

Két nap alatt a harmadik Dorothy Blog Awarddal jelentkezem, a mostanit nagyon szépen köszönöm Fortuna Blind-nak! :)


Szabályok:
  1. Köszönd meg a díjat, és tedd ki, hogy kitől kaptad!
  2. Olvasd el annak a blogját, akitől kaptad! 
  3. Írj 12 dolgot az illető blogjáról!
  4. Írj 12 dolgot a saját blogodról!
  5. Válaszolj a 12 kérdésre!
  6. Tegyél fel 12 kérdést a saját blogoddal kapcsolatban!
  7. Kommentelj annak a blogjához, akitől a díjat kaptad! (Lehet kritika, véleményezés, bármi, a lényeg, hogy építő jellegű legyen)
  8. Cseréljetek linket! (pipa)
  9. Küldd tovább 12 embernek a díjat!
  10. Tedd ki a plecsnit jól látható helyre! 
12 dolog Fortuna blogjáról:
  1. Meglehetősen depresszív hangulatvételű történet.
  2. A főszereplő lány elvesztette a húgát és az édesanyját.
  3. Még csupán egy prológus féleség és az első fejezet van fent, meglehetősen friss blog.
  4. Tetszenek a lányban lezajló érzelmek, gondolatok leírásai. 
  5. Sok lehetőséget látok benne. :) 
  6. 2 fejezetről nehéz összeszedni a 12 dolgot, jobb lenne, ha már több fejezet fent lenne.  
  7. Tetszik a címe, és az eddig olvasottak alapján arra következtetek, hogy a halálnak továbbra is kulcsfontosságú szerepe lesz benne. 
  8. A főszereplő - Evelyn - szeret a temetőben és a könyvtárban lenni.
  9. Ahogy megfigyeltem, nem mondható jónak az apjával való kapcsolata. Talán mert a húga halála után elhagyta őket. (bocsi, ha lelövök minden "poént"...:D ) 
  10. A sötét design türközi a blog hangulatát. 
  11. Az Evelyn lelkében, agyában lejátszódó folyamatok nagy hangsúlyt kapnak. 
  12. Evelyn szobája furcsán egyhangú és depresszív (minden fekete-szürke, esetleg fehér), nem csodálom, hogy nem képes kiszakadni a depresszióból. 
12 dolog a saját blogomról (bár már mindent leírtam róla):
  1. Unalmamban kezdtem el írni a történetet.
  2. Sokáig csak magamnak írtam, aztán elkezdtem megmutatni a barátaimnak. Az ő biztatásukra publikáltam blog formájában. 
  3. A gépemen majdnem egy teljes évaddal előbbre járok, és a 3 hozzám legközelebb álló személy tart ugyanitt a történet olvasásában.  
  4. Nagyon fontosak számomra az olvasói visszajelzések. 
  5. Tervezem, hogy átírom az egészet, ha egyszer befejeztem.  
  6. A gépemen még a télen be szeretném fejezni a TSF-et. 
  7. Mivel a történet végével sem szeretnék teljesen elszakadni a blogtól és az itt összegyűlt közösségtől, így tervezem, hogy egyes fejezeteket/eseményeket mások szemszögéből is megírok (pl. Damien, Nate, Katherine, Lana, Linda, Mester, Alex stb.)
  8. A harmadik évad véres lesz. 
  9. Sokáig gondolkoztam azon, hogy Katherine történetét is megírom rendesen, kerek egészként, ám ezt végül elvetettem. A részekben elszórt információkból összeállnak a történtek, esetleg a miértek maradnak rejtve. De ki tudja, lehet, hogy végül mégis megírom, feltéve, ha lesz rá igény.:) 
  10. Szívesen látnám a történetet rajzos formában, legalább a szereplőket, de akár egy-egy jelenetet is. Én magam is szívesen megrajzolnám, viszont nincs hozzá türelmem, sem időm. Abban is biztos vagyok, hogy az emberek nem pont úgy néznének ki papíron, mint ahogy én azt elképzeltem. Ahhoz még fejlesztenem kellene kicsit a rajztudásom, egyelőre csak félemberek mennek :D 
    A "félember"-hez szükségesnek éreztem egy kis magyarázatot. Még van mit fejlődni.:D Aki nem ismerné fel (ami előfordulhat) a jobb fele Andy Biersack, a bal fele pedig egy tigris akart lenni.
  11. Anime vagy TV sorozatként el tudnám képzelni (de inkább az előbbi), nagyon jól nézne ki :3  
  12. Ki tudja, ha elégedett leszek az átírt változatával, talán elviszem egy kiadóhoz... Haha, szép álom :P 
Válaszok Fortuna kérdéseire:

1. Milyennek látod Evelynt?
~ Evelyn egy antiszociális és depressziós fiatal lány, aki bár igényli a törődést és a szeretet, mégis falat húz maga és az őt körülvevő emberek közé.

2. Milyen a design?
~ A design sötét, ami illik a blog hangulatához, viszont a fejlécen kicsit változtatnék, ugyanis az a holló teljesen beleolvad a háttérbe. A díjnál az is zavaró, hogy az átmásolás miatt fehér háttérrel írsz, viszont a blognak a világos betűtípusa megmaradt, emiatt pedig alig olvasható. Ez régen nálam is probléma volt, és én azt javaslom, hogy másold ki Word-be, ott tüntesd el a kiemelést meg ilyesmiket, és úgy másold be a blogba. Hidd el, nem vesz sokkal több időt igénybe, viszont a végeredmény annál jobb lesz! :)

3. Mennyire írom le valósághűen?
~ Tetszenek a leírásaid, szerintem elég valósághű, viszont voltak részek (pl. a könyvtáros jelenet), ahol belezavarodtam, fogalmam sem volt, hogy mégis mi történik.

4. Ismered a blogomat vagy csak a díj miatt néztél bele?
~ Eddig nem ismertem a blogodat, szóval a díj kapcsán néztem csak bele. Még meglehetősen új, és a blogos csoportokban sem nagyon láttam (vagy csak nem figyeltem fel rá). Mindenesetre a reklám sosem árt.:)

5. Ezek után olvasni fogod?
~ Az alapkoncepciója tetszik, és alapvetően szeretem a sötét hangulatú dolgokat, viszont a depresszió nem annyira az én világom. Ha lenne rá időm, akkor lehet, hogy nyomon követném, talán így is lesz, azonban számomra ez az év nagyon húzós, így sajnos nincs időm blogokat olvasni - még azokat se nagyon, amikre fel vagyok iratkozva.

6. Te várod benne a szerelmet?
~ Őszintén bevallom, hogy én minden történetben várom a szerelmet, csupán nagyon kevés történet van, ahol nem, viszont egy kis hiányérzetem  mindig van. Szóval a válaszom: olvasóként várom, nagyon is, ám íróként nem feltétlenül írnám bele. Vagy nem feltétlenül lenne boldog/hosszútávú... Bár Evelyn megérdemelné végre, hogy boldog legyen, szóval én szerelem párti vagyok.:)

7. Szerinted happy end lesz?
~ Nem feltétlenül. 60-40% a nem javára.

8. Szerinted Evelyn fog még találkozni az iskolatársával? (aki legtovább padtársa volt)
~ Szerintem igen. Ha már egyszer ilyen hosszan meg volt említve, biztosra veszem, hogy lesz valamilyen szerepe a történetben, és nem csak ennyiből állt az egész.

9. Mit vársz, milyen emléket Evelyn életéből?
~ A "mi lett volna ha..." kérdésre gondolsz? Őszintén szólva fogalmam sincs, viszont szerintem valami a fiúval vagy pedig a húgával kapcsolatban lesz.

10. Mennyire tudod beleképzelni magad a főszereplő helyébe?
~ Egyáltalán nem, és ez nem azért van, mert rosszul írsz, hanem mert én nem vagyok az a depresszív és magába forduló ember, épp ezért nem szeretek ilyen emberekkel azonosulni.

11. Hiányolsz valamit a blogról?
~ A design-ban vannak még hiányosságok.

12. Miért írsz blogot?
~ Az elmaradhatatlan kérdés :D A válasz igazából egyszerű: mert szeretek írni, és az külön öröm, ha másoknak is tetszik az írásom. Magam alkothatok meg egy saját világot, ahol minden az én elképzeléseim szerint alakul, és ezt élvezem. Ezen kívül igazán nagyszerű embereket ismerhettem meg ez által, és nem mellesleg remek unaloműző! :)

4 megjegyzés:

  1. Anime? :D Tényleg jól nézne ki, főleg a 2. évad, egy-egy durvább rész után elbújnék pár évre a takaró alá, és ki se jönnék onnan. XD
    Amúgy nagyon szépen rajzolsz, a tigris rész például nagyon cuki. :3
    Üdv, Renee

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Igen, amine, imádom az animéket! :D Nem tudom, hogy azért kérdezte-e, mert tudod, mi az, vagy azért, mert nem :DDD Mindenesetre érdemes megnézni párat! :D
      Köszönöm szépen! :)
      Ezer csók és ölelés,
      Vivienn J.

      Törlés
  2. Szia:33
    Ismét gratulálok! :))
    Nos, én ajánlanám neked a kiadót. Lehet, hogy sikerrel járnál. De, ha nem (ha nem akkor tömegmészárlást rendezek) legalább elmondhatod, hogy megpróbáltad. Legalábbis nekem ez a véleményem. :)
    Én kimondottan nem vagyok annyira animés. Inkább egy jó könyv vagy blog.
    A rajz pedig nagyon jó. *-* Én egy pálcikaembert is görbén rajzolok le. :D
    Sok ötletet mint mindig.

    Sok ölelés és puszi xx :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Köszönöm szépen! :)
      Majd meglátjuk, mi lesz még, először majd át kell dolgoznom a történetet, aztán meglátjuk.:D Talán lesz belőle valami.:D Köszönöm a támogatást! <3
      Nem lehet mindenki animés :D Viszont ha választanom kellene egy TV sorozat vagy egy anime adaptáció között, akkor az animét választanám, mert ott sokkal inkább meg lehetne csinálni az én elképzeléseim szerint.:) A látvány szerintem nagyon jó lenne egy ilyen feldolgozásában a történetnek! :)
      Köszönöm szépen! Bár a rajztudásomnak van még hova fejlődnie. Ha ez megtörténik, talán megkockáztatom egy-egy szereplő papírra vetését.:)
      Köszönöm szépen, most épp a 3. évad 22. fejezetén munkálkodom :3

      Ezer csók és ölelés,
      Vivienn J.

      Törlés