2015. május 4.

Liebster Award, avagy TSF infók és érettségi para

Sziasztok! :)

Ismét egy díjjal jelentkezem, amivel Szabó Ajándék ajándékozott meg (bocsi a szójátékért), és ezúton is nagyon köszönöm a személyre szabott meglepit! :)


A már jól ismert szabályok:
  • Az oldalon köszönd meg a díjat! (pipa)
  • Írj magadról 10 dolgot!
  • Válaszolj a neked feltett kérdésekre!
  • Tegyél fel 10 kérdést!
  • Küldd tovább a díjat!
A 10 tény rólam, ami nélkül nem tudnál élni:
  1. Holnap kezdek vezetni, már alig várom!
  2. Remélem, majd meglesz elsőre a vizsgám. 
  3. A kezdeti gyors tempóm az írásban az idő és a fejezetek előrehaladtával lelassult. 
  4. Nyáron mindenképp befejezem a sztorit gépen (természetesen a blogon tovább fog tartani). 
  5. A The Secrets of the Forest "trilógiát" eredetileg 30-30-30 fejezetesre terveztem. 
  6. Szerencsére (vagy nem?) ez nem jött össze. 
  7. Épp az utolsó érettségi szünetem élvezem, ugyanis jövőre ilyenkor én is idegbajjal és gyomorgörccsel küszködve írom azt a bizonyos tesztet. 
  8. Egyáltalán nem akarok elballagni vagy úgy általánosságban felnőni. 
  9. Valószínűleg bloggerina barátnőmmel, Frannal az őrületbe kergetjük egymást előtte, mint most kisérettségikor.
  10. Most hallgattam meg a HBSZ-es rappelő ballagást, és rájöttem, hogy ha már el kell ballagnunk, nekünk is valahogy emlékezetessé kell tennünk, hogy ne csak egy szürke osztály legyünk, akikre csupán az órai csínyek, a jó vagy épp rossz jegyek, versenyek miatt emlékeznek. 
Válaszaim Ajándék kérdéseire:

1.  Mit jelent számodra a díj?
- Ez egy nagyon jó kérdés, és sajnálom, hogy eddig senkinek nem jutott eszébe feltenni. Elismerésként tekintek rá, hogy amit csinálok az jó és szeretik, elvégre olvasók ajándékozzák, akik szintén bloggerek. Minél több díjat kap az ember, minél több embertől, annál többet jelent számára, és annál inkább igyekszik odatenni magát, hogy ne csalódjanak benne. Én legalábbis így vagyok ezzel.
2.  Melyik film, könyv, vers vagy színdarab volt, ami igazán elgondolkodtatott?
- Ezt a kérdést az előző díj kapcsán is feltették, kicsit más formában. Sok mű gondolkodtat el különféle módon, különféle dolgokon, így nem is tudnék egyet kiemelni.
3.  Ki az a személy, akire felnézel, akinek a munkássága sokat jelent számodra?
- Édesapám az, akire a leginkább felnézek, hogy honnan hova jutott, látom az erőfeszítéseit és hogy mindent megtesz a családjáért, ugyanakkor nem hanyagol el minket. 
4.  Mi a véleményed a bétákról?
- Ez szintén szerepelt már a kérdések között, és mivel ezúttal kicsit jártasabb vagyok a béta kérdésben, itt korrigálnám ez előző válaszom. 2 fajta béta van (még ha feltüntetve én eddig csak az egyikkel találkoztam is): az első fajta béta az, aki átolvassa a fejezeteket, korrigál, segít az írónak kijavítani a hibáit. Én őket nem nevezném bétáknak, ugyanis sokat adnak hozzá egy-egy történethez. Én is szoktam mások történetét átolvasni, segíteni, hogy jobb legyen (még akkor is, ha egyelőre nem tette közzé), mégsem tartom magam "bétának". Ha már az ilyen segítőt mindenképp fel akarják tüntetni, adjanak neki más nevet pl: korrektor, társíró(bizony, sok béta szerepe ehhez is hasonlítható) stb. Az ilyen fajta bétáskodás számomra teljesen elfogadható. Aztán ott a másik fajta, amikor az illető feltünteti "béta" címszó alatt, hogy kinek az ötletét lopja/másolja, és sajnos én eddig inkább ezzel a fajtával találkoztam. Ezt teljességgel elítélem.
5.  Mennyire hiszel a csillagjegyekben? Mi a csillagjegyed?
- Mérleg a csillagjegyem, és őszintén szólva van, amit elhiszek, van, amit nem. A napi/heti horoszkópos dolgokban, hogy az élet egyes területein mi fog veled történni stb egyáltalán nem hiszek. Az azonban sokszor igaz, amit a mérlegek általános tulajdonságairól mondanak. Többek közt a legjobb barátnőm és a kedvenc unokatestvérem is mérleg, így értem, miért is jövünk ki egymással olyan nagyon jól.
6.  Milyen a jó blog szerinted?
- Az egyik kedvenc kérdésem.:) Egy jó blog több szemponttól is függ, több összetevője van. Először is, sajnos a legtöbb ember a borítójáról ítéli meg a könyvet, így egy szép, ízléses, figyelemfelkeltő, nem utolsó sorban átlátható design elengedhetetlen. A történet maga legyen egyedi, izgalmas, érdekes alapsztori, fordulatos történet, lehetőleg minél kevesebb sablonnal. Minden fejezet ragadja meg, szippantsa be az olvasót. Emellett a jó helyesírás illetve megfelelő kifejezésmód, fogalmazás is elengedhetetlen, hiszen lehet bármilyen jó egy alapötlet, ha nem tudják szépen leírni és/vagy fáj ránézni a helyesírásra. Az is nagyon fontos, hogy a blogger/bloggerina kommunikáljon az olvasóival. 
7.  Mit tennél, ha milliomossá válnál?
- Az biztos, hogy jótékonykodnék egy részéből, a másik részét pedig magamra és a családomra fordítanám. Azt hiszem az első dolgom az lenne, hogy beutazzam a világot.
8.  Szoktál álmodni, álmodozni?
- Szerintem mindenki szokott álmodni, maximum nem emlékszik rá. Ami az álmodozást illeti, nem hinném, hogy akadna olyan ember, aki még nem álmodozott volna valamiről, ez alól én sem vagyok kivétel.
9.  Fiús vagy lányos lelki alkatú vagy leginkább?
- Ez egy jó kérdés. Nem tartom magam egy tipikus csajos csajnak, viszont nem is vagyok az a tomboy fajta. Olyan 60-40%-os arányban inkább lányos.
10. Mit gondolsz, mi lesz a blogod sorsa 2-5-10 év múlva?
- Ismét egy érdekes és elgondolkodtató kérdés. Ki tudja? Persze annak örülnék a legjobban, ha a sztorit kiadnák könyvben és a blogot egyfajta rajongói oldallá alakítanám át, de sajnos erősen kétlem, hogy ez meg fog történni. Nem igazán hallani róla, hogy történetes blogokból könyvet csinálnának. Egy reálisabb álom az, hogy 2-5-10 év múlva, amikor már befejezett lesz, még mindig lesznek olyanok, akik megtalálják, elolvassák, megfogja őket, ad nekik valamit. Ha már vége, akkor sem hagyom magára a blogot és az olvasókat, így bízom benne, hogy egy befejezett történet is vonzza majd őket. Esetleg az évek során kicsit feljavítom. Ki tudja? Az idő majd eldönti mit szán neki.

A 10 kérdés:

  1. Honnan jött a sztorid ötlete?
  2. Már tudod, mi lesz a vége, vagy közben találod ki?
  3. Mivel mostanában sok "béta"-kérdés volt, ezért megkérdezem: Neked van bétád? Ha igen, miben segít? Ha nem, miért nincs?
  4. Te töltesz be béta szerepet egy másik blognál? Ha igen, miben segítesz az írónak?
  5. Mit gondolsz, mi lesz a blogoddal 5-10 év múlva?
  6. Ha egy aranyhal teljesítené egyetlen kívánságod, mi lenne az?
  7. Könyvet csinálnál a blogodból vagy meghagynád Bloggerország tartományának?
  8. Mit gondolsz a bloggeren ténykedő kritikaírókról? Mennyire tartod őket hitelesnek? 
  9. Találkoztál már olyan kritikaíróval, aki tényleg nevezheti magát annak? Ha igen, ki volt az és miért?
  10. Mi a véleményed a blogversenyekről?
Akiknek továbbküldöm:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése